News > Greek / News > επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Σουδάν, Όμερ Χάσσαν Άχμεντ Αλ Μπασίρ στην πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν

επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Σουδάν, Όμερ Χάσσαν Άχμεντ Αλ Μπασίρ στην πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν

Published by admin on 2013/10/27 (731 reads)
Ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013, η μονοήμερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Σουδάν, Στρατάρχου Όμερ Χάσσαν Άχμεντ Αλ Μπασίρ στην πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν, την Τζούμπα, μετά από πρόσκληση του Στρατηγού Σάλβα Κίιρ Μαϊαρντίντ, Προέδρου της Δημοκρατίας του Νοτίου Σουδάν.
Στόχος της επίσκεψης ήταν η διμερής σχέσεις και ειδικότερα η μεταξύ τους καλή συνεργασία.
Συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος Μπασίρ ανταπέδωσε την επίσκεψη υπογραμμίζοντας έτσι τη δυνατή πολιτική θέληση και των δύο αρχηγών για δημιουργία πρόσφορου κλίματος για οικονομική ευημερία, βιώσιμη ειρήνη και σταθερότητα για τις δύο χώρες.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο αρχηγοί είχαν σημαντικές συναντήσεις οποίες ήταν σταράτες, εγκάρδιες και παραγωγικές, καλύπτοντας διάφορες πλευρές των εννέα Συμφωνιών Συνεργασίας που υπεγράφησαν από τις δύο χώρες τον Σεπτέμβριο του 2012.
Στο περιθώριο της Συνάντησης, αξιωματούχοι των δύο χωρών και επιχειρηματίες είχαν υπουργικές και τεχνικές συναντήσεις ώστε να ενισχύσουν την συνεργασίας τους στο πεδίο του εμπορίου και της επένδυσης, τον ιδιωτικό τομέα και τους δημόσιους οργανισμούς.
Από τις συναντήσεις συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:
1. Να επισπεύσουν την εξακρίβωση των συνόρων ώστε να δημιουργήσουν την Αποστρατικοποιημένη Συνοριακή Ζώνη πριν τα μέσα του Νοέμβρη διακόπτοντας την στήριξη και περίθαλψη επαναστατικών κινημάτων σε όποια χώρα.
2. Να επιταχύνουν τις διαδικασίες για το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών μόλις αναγνωριστεί η Γραμμή των συνόρων. Σε σχέση με αυτό, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με τη πρόοδο που έχει γίνει στη ροή και στην εξαγωγή πετρελαίου.
3. Να ξεκινήσουν άμεσα τον συντονισμό μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την καθιέρωση Μηχανισμού Διαχείρισης Ενοποιημένων Συνόρων ώστε να διευκολύνουν την μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών και να ρυθμίσουν άλλα κοινά οφέλη.
4. Να συνεχίσουν να καταβάλλουν από κοινού προσπάθειες ώστε να πετύχουν δανειακή ανακούφιση, άρση των οικονομικών κυρώσεων και ενίσχυση της ανάπτυξης στις δύο χώρες.
5. Να καθιερώσουν θωρήσεις εισόδου για κατόχους Διπλωματικών, Ειδικών ή Υπηρεσιακών Διαβατηρίων ούτως ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση ανθρώπων των δύο χωρών.
6. Να οργανώσουν στα μέσα Δεκεμβρίου 2013 μια συνάντηση όλων των συνοριακών πολιτειών των δύο χωρών με στόχο την παγίωση βασικών κανόνων ήπιων συνόρων και να διευκολύνουν την ανταλλαγή εμπειρίας και την δυνατότητα κατασκευών σε επίπεδο τοπικών κυβερνητικών ιδρυμάτων.
7. Να διεκπεραιώσουν τον οπερασιοναλισμό των εργασιών των Κοινών Επιτροπών επίβλεψης και εξαγωγής πετρελαίου.
8. Να ενισχύσουν την συνεργασία μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών και των τραπεζικών τμημάτων για τη διευκόλυνση πληρωμών και τον συντονισμό νομισματικών και τραπεζικών αρχών επιτήρησης .
9. Να κατευθύνουν τις Κεντρικές Τράπεζες στις δύο χώρες ώστε να εξυπηρετούν διευκολύνοντας το εμπόριο, τις μεταφορές, συντάξεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες.
10. Να επισπεύσουν την ίδρυση της Διοίκησης του Αμπυέι, Συμβούλιο και όργανα της Αστυνομίας, και να επαναδιαβεβαιώσουν ότι το μέρισμα του 2% των περιοχών του Αμπυέι από τα έσοδα πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων των τόκων υπερημερίας , τα οποία θα πληρώνονται στην Διοίκηση του Αμπυέι.

Navigate through the articles
Previous article Τα παιδιά ανοίγουν την «Πόρτα» στην ποίηση Statement on Ongoing Events in Egypt Next article
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

 
That optic nerve to cheap ray ban sunglasses retinal necrosis, to the square of an glaucoma, glaucoma is actually prompted cheap ray bans because of the face connected with Ray Ban Aviator Glasses optic nerve necrosis, because ray ban sunglasses sale that useless nerve cellular material are unable to dwell more than once more, discount ray ban sunglasses complete investigation tasks.
Posted: 2014/1/15 18:36  Updated: 2014/1/15 18:36
advertising